Mendelweg

Op het terrein van de voormalige Immanuelschool in Boskoop wil Woonforte 23 eengezinswoningen laten bouwen. Het gaat om sociale huurwoningen voor (jonge) gezinnen. 

Wat willen we gaan bouwen?

De uitgangspunten voor deze nieuwbouw zijn: 

  • 23 eengezinswoningen sociale huurwoningen
  • twee verdiepingen met een schuine kap
  • gelegen aan een woonerf
  • energieneutrale woningen (gasloos / NOM-woning)
  • parkeren op openbaar terrein

Ontwerp van de woningen

We gaan uit van woningen met een breedte van 5,1m, een woonoppervlakte van ongeveer 105m2 en 2 of 3 slaapkamers. De woningen krijgen een open keuken aan de voorkant van de woning.  De woonkamers zijn aan de achterzijde van de woning, waardoor de bewoners vanaf de bank zicht hebben op hun tuin. De meeste woningen hebben de berging aan de voorzijde van de woning.  

Op dit moment is het projectteam bezig met de voorbereidingen. In samenspraak met de gemeente is de indeling van het gebied geoptimaliseerd. Hoe de woningen er uit komen te zien is op dit moment nog niet bekend. 

Onderstaand een aantal afbeeldingen van de herziene situatie.

Indicatie van planning

Voordat we kunnen starten met bouwen moet de gemeente de bestaande gymzaal slopen en de locatie bouwrijp maken. Door onvoorziene omstandigheden heeft de voorbereiding van het bouwrijp maken vertraging opgelopen. Hierdoor gaan we niet eerder starten met de bouw van de woningen dan medio 2025. 

Interesse in nieuwbouwwoningen?

Op dit moment kunnen geïnteresseerden zich nog niet aanmelden voor de huurwoningen. Heeft u interesse? Dan is het belangrijk dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor het Nieuwbouw Journaal van Woonforte. Als er ontwikkelingen zijn in één van onze nieuwbouwprojecten dan publiceren wij dit in een Nieuwbouw Journaal. Als u bent aangemeld voor deze gratis nieuwsbrief dan ontvangt u deze in de mailbox.

Stedenbouwkundig ontwerp nieuwbouw Mendelweg

Nieuwbouw Mendelweg 23 eengezinswoningen sociale huur