Mendelweg

Op het terrein van de voormalige Immanuelschool in Boskoop wil Woonforte 23 eengezinswoningen laten bouwen. Het gaat om sociale huurwoningen voor (jonge) gezinnen. 

Wat willen we gaan bouwen?

De uitgangspunten voor deze nieuwbouw zijn: 

  • 23 eengezinswoningen sociale huurwoningen
  • in een hofje / gebouwd als een woonerf
  • parkeren op eigen terrein
  • twee verdiepingen met een schuine kap
  • energieneutrale woningen (gasloos / NOM-woning)
  • hoogwaardige inrichting met aandacht voor groen

Ontwerp van de woningen

Op dit moment is het projectteam bezig met het Definitief Ontwerp. Voor het bouwen van de woningen willen we het liefst in zee gaan met een aannemer die conceptwoningen kan aanbieden. Dit zijn mooie standaardwoningen die de aannemer al heeft uitgedacht. Dit zal dan waarschijnlijk bouwen zijn met prefab onderdelen die kant-en-klaar uit de fabriek komen. Het kiezen voor conceptwoningen betekent een veel snellere voorbereidingstijd, maar vaak ook een kortere bouwperiode. 

Indicatie van planning

Op dit moment kunnen geïnteresseerden zich nog niet aanmelden voor de huurwoningen. Heeft u interesse? Dan is het belangrijk dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.

De Gemeente Alphen aan den Rijn zorgt voor het bouwrijp maken van de locatie. Als hiervoor het sein op groen staat, weten wij wanneer het bouwtraject kan gaan beginnen. De planning van het proces van eerste paal naar opleveren is afhankelijk van allerlei factoren, zoals tijdsplanning van de aannemer en beschikbaarheid bouwmateriaal en bouwpersoneel. Tegenwoordig is daarin best veel onzekerheid. Wat we nu als planning hanteren, is de volgende:

  • Geheel 2023: slopen van de oude gymzaal op de locatie aan de Mendelweg (Gemeente en het bouwrijp maken van de grond (Gemeente).
  • 2e kwartaal t/m 4e kwartaal 2024: bouwperiode van de woningen (Woonforte en aannemer).
  • 1e kwartaal 2025: oplevering van de woningen (Woonforte).

We houden de omwonenden op de hoogte van de ontwikkelingen.

Interesse in nieuwbouwwoningen?

Meld u dan aan voor het Nieuwbouw Journaal van Woonforte. Als er ontwikkelingen zijn in één van onze nieuwbouwprojecten dan publiceren wij dit in een Nieuwbouw Journaal. Als u bent aangemeld voor deze gratis nieuwsbrief dan ontvangt u deze in de mailbox.

Stedenbouwkundig ontwerp nieuwbouw Mendelweg

Nieuwbouw Mendelweg 23 eengezinswoningen sociale huur