Woningen Julianastraat Boskoop vervangen voor nieuwbouw

Persbericht  

16 februari 2024 

Woningen Julianastraat Boskoop vervangen voor nieuwbouw 

Bij een inspectie van woningen van Woonforte aan de Julianastraat en twee woningen in de Oranjestraat in Boskoop bleek een sterke verslechtering van de bouwkundige staat van de woningen. Op termijn kunnen calamiteiten ontstaan. Dat willen we voor zijn, daarom willen we de woningen zo snel mogelijk slopen. Woonforte vindt het heel vervelend en is – net als de bewoners – verrast door de geconstateerde bouwkundige staat. 

Woonforte wist dat de woningen verzakt waren en was van plan om de woningen over 5 of 10 jaar te slopen of renoveren. Toen in 2023 enkele woningen vrijkwamen voor verhuur zagen onze opzichters problemen. Die hebben we laten onderzoeken door een onafhankelijk bedrijf, Alphaplan. Uit het onderzoek blijkt dat de verslechtering sneller is gegaan dan verwacht.  

 

Woonforte heeft de bewoners van de woningen aan de Julianastraat geïnformeerd. Wij gaan met iedere bewoner in gesprek over zijn persoonlijke situatie. Daarna bieden wij de bewoners een andere woning aan. Voor sommige huurders zal dit een woning zijn waar zij willen blijven wonen. Andere huurders gaan naar een woning waar ze tijdelijk zullen wonen. Deze woning heeft laminaat en gordijnen (of andere raambekleding). Ze kunnen hier dus direct hun eigen spullen in zetten en gaan wonen. 

 

Voor Woonforte gaat veiligheid voor alles. Wij doen alles wat nodig is om onze huurders te helpen bij het uitverhuizen en het vinden van een passende vervangende woning, al dan niet tijdelijk. 

 

De 44 woningen aan de Julianastraat en de 2 woningen aan de Oranjestraat worden gesloopt en vervangen door duurzame eengezinswoningen. De huidige huurders kunnen terugkeren naar de nieuwbouw, als ze dat wensen.