Wederikstraat duurzamer met een frisse look

In oktober start de renovatie van de even nummers 2 t/m 242 aan de Wederikstraat in Alphen aan den Rijn. TBI-onderneming ERA Contour en woningcorporatie Woonforte werken samen met Bloemen Architecten om dit project tot een succes te maken. Op maandag 8 juli 2024 ondertekenden ERA Contour en Woonforte het contract voor de realisatie.

Met deze renovatie brengen we 126 woningen naar het niveau van 'De Standaard'. Hiermee zijn de woningen voorbereid op een duurzame toekomst. Huurders krijgen een energiezuinige en comfortabele woning door het vervangen van ramen, deuren en glas, het verbeteren van de isolatie en het installeren van een nieuw, individueel ventilatiesysteem. Ook krijgt het gebouw een frisse uitstraling met de nieuwe gevelkaders en het vernieuwen van de balkonhekken en privacyschermen. Met de upgrade van de entree- en lifthallen én de corridorgangen is de nieuwe, frisse look compleet.

Planning
De werkzaamheden starten eind oktober en zijn naar verwachting voor de zomer van 2025 afgerond.

Over Woonforte  
Woonforte is een woningcorporatie met bijna 10.000 woningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam. Het motto van Woonforte is oog voor mensen, hart voor wonen. Iedereen moet de kans krijgen op een woning die past bij zijn of haar leven. Daarom biedt Woonforte goede woningen voor mensen met een laag inkomen. Woonforte investeert in nieuwbouw, renovaties, onderhoud, leefbaarheid en duurzaamheid. Meer informatie is te vinden op www.woonforte.nl/ 

Over ERA Contour 
Als duurzame stedelijke vernieuwer ontwikkelt, realiseert en renoveert ERA Contour al jarenlang plekken waar mensen gelukkig en veilig kunnen leven. Sterke buurten en gelukkige bewoners is onze ambitie. Onze projecten ontwikkelen, bouwen en renoveren we zowel in eigen beheer als voor derden. Dat doen we samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt.