Ontmoetingsruimte voor de Klompenmaker

Woningcorporatie Woonforte bouwt een nieuw, kleinschalig woonproject voor senioren bij de Klompenmaker in Alphen aan den Rijn. In dit appartementencomplex met 43 sociale huurwoningen staat ontmoeten centraal. Zorgorganisatie ActiVite maakt dit gebouw extra speciaal door er een ontmoetingscentrum voor dagbesteding in te openen. Donderdag 25 april tekenden de bestuurders van Woonforte en ActiVite de intentieovereenkomst. 

Er is grote behoefte aan betaalbare woningen voor senioren in Alphen aan den Rijn. Daarom bouwt Woonforte dit kleinschalige woonzorgproject van 43 sociale huurwoningen voor senioren bij de Klompenmaker. Het complex heeft 20 driekamerappartementen, 20 tweekamerappartementen en 3 grote studio’s. Alle woningen liggen rond een centrale ruimte.  

Daar komt ook het ontmoetingscentrum van ActiVite. Dit is een plek voor dagbesteding voor mensen die op zoek zijn naar aanspraak of naar structuur voor de dag, of voor mensen die geheugenproblemen hebben. Het ontmoetingscentrum biedt een dynamische en energieke omgeving waar veel gelachen wordt en waar volop beleving is. 

De bouw start naar verwachting in 2024. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de senioren in 2025 verhuizen naar hun nieuwe woning. De verhuur is nog niet gestart. Houd onze berichtgeving in de gaten.