Last van vliegjes?

We krijgen op dit moment meldingen binnen over krioelende beestjes in huis, vooral over vliegjes maar ook lieveheersbeestjes. De kleine vliegjes zijn zogenoemde 'grasvliegjes'.

Het kan te maken hebben met het klimaat dat het dit jaar erger is dan normaal.

Als de buitentemperatuur daalt en de weersinvloeden kouder en natter worden, zoeken grasvliegen en andere overwinteraars een warm plekje op om de winter door te komen. Het zijn onschuldige beestjes.
Vaak zitten ze aan de zonnige kant van de woning waar ze kunnen opwarmen in de laatste zonnestralen. Daarna dringen ze de woning binnen via gaten, kieren en scheuren.

Wat kunt u eraan doen?

Als de temperatuur lager wordt, verdwijnen ze vanzelf. Als de grasvliegjes binnen zitten, kunt u het beste regelmatig deze met een stofzuiger weghalen. Zorg ervoor dat er geen etensresten op tafel of het aanrecht blijven staan, dan valt er ook niets te eten voor de vliegjes.

Vindt u het heel vervelend? Gebruik dan gaas of een hor voor de ramen die u open wilt zetten. Zo voorkomt u dat er meer binnen komt.

Het is een tijdelijke situatie. De ongediertebestrijder Rimdo onderneemt daarom op dit moment geen actie in het bestrijden ervan.