Feestelijk start bouw tweede fase Rode Dorp

Met het hijsen van de vlaggen vierden de nieuwe bewoners van fase 2 op 7 december dat de bouw van hun woningen officieel gestart is. Dit deden zij samen met Woonforte en ERA Contour.  

Na de sloop van de bestaande woningen, zijn vanaf begin oktober de warmtebronnen geboord die de 67 nieuwe woningen straks van warmte gaan voorzien. Op dit moment worden de funderingspalen geboord, traditioneel hét moment dat de bouw officieel start. Dit is voor Woonforte en bouwer ERA Contour, maar vooral voor de nieuwe bewoners, een bijzonder moment. Daarom was het aan twee van hen om de vlaggen op de bouwplaats te hijsen. Na een toost op deze mijlpaal bij Speeltuinvereniging Kindervreugd konden de aanwezige bewoners kennismaken met hun toekomstige buren.   

 

Energiezuinig wonen in de nieuwbouw Rode Dorp 

In de wijk het Rode Dorp vervangt Woonforte 172 huurwoningen voor 172 nieuwbouw eengezinswoningen. De huidige huurders mogen terugkeren naar het Rode Dorp. Een deel van de huurders (40) is al teruggekeerd naar de woningen in fase 1, die begin 2022 werden opgeleverd. In fase 2 keren 31 huurders terug naar dit bijzondere stukje Alphen.  

De woningen zijn helemaal voorbereid op de toekomst: goed geïsoleerd, met zonnepanelen en een eigen bodemwarmtepomp en daarmee energieneutraal. Woonforte voert de plannen in drie fases uit. Fase 2 wordt naar verwachting eind 2023 opgeleverd.