Eerste nieuwe houten huurwoningen in Zwammerdam

De houten eengezinswoningen zijn gebouwd door Startblock. Het zijn kant-en-klare, duurzame, circulaire en zeer energiezuinige woningen. De keuken ligt aan de straatkant en de woonkamer kijkt uit op de tuin. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en de badkamer en op de tweede verdieping is één slaapkamer en een bergruimte. Het woonoppervlakte van de woningen is 78 m2.

De verhuur gaat starten begin december. Als het project volgens planning verloopt, ontvangen de nieuwe huurders in februari hun sleutel.

Compacte, geheel houten woningen

De houten eengezinswoningen zijn gebouwd door Startblock. Samen met Woonforte heeft Startblock deze compacte, grondgebonden eengezinswoning ontworpen, de Tree.
Erwin van Rijnberk, manager Vastgoed van Woonforte: “Als corporatie nemen we onze taak serieus om de komende jaren flink veel nieuwe woningen bij te bouwen. Dat doen we zo duurzaam mogelijk. Startblock biedt ons een concept van een kant-en-klare, duurzame en energiezuinige woning. Doordat de woning van hout is en het geheel wordt afgebouwd in de fabriek is de stikstofuitstoot zeer minimaal. We zijn trots op deze unieke houten woningen.”

Nul-op-de-meter

Deze nieuwe eengezinswoningen zijn duurzame woningen van hoge kwaliteit. Met de energie die de zonnepanelen opwekken, heeft een (klein) gezin dat bewust met energie om gaat geen energiekosten. Het werkt als een belbundel: als het verbruik in de woning hetzelfde is als de opgeleverde hoeveelheid energie zijn er geen energiekosten. Wordt deze energiebundel overschreden dan betaalt de bewoner alleen de extra afgenomen energie.

Circulair bouwen is het best voor de toekomst

De woningen van Startblock bestaan voor 80% uit PEFC-gecertificeerd CLT-hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Na einde van de levensduur van deze woningen is het gebruikte hout herbruikbaar voor andere doeleinden. Dankzij de slimme bouw is de demontage gemakkelijk te realiseren.

Start van de verhuur

De komende weken houdt Startblock zich bezig met de laatste werkzaamheden binnen in de woning en de aansluitingen. Eind november komen nog twee nieuwe houten huurwoningen naar de Hellenbroeckstraat.
Begin december start de verhuur van deze compacte, houten eengezinswoningen. De verhuur gaat via Huren in Holland Rijnland. Woningzoekenden die wonen en werken in Zwammerdam hebben voorrang. Laat u een woning leeg achter van Woonforte? Dan krijgt u ook voorrang (na woningzoekenden uit Zwammerdam).

Meer informatie over de woningen en toewijzingsvoorwaarden staat op onze website bij Projecten.