Woning opleveren

Nadat u de woning heeft opgezegd via Mijn Woonforte heeft u een voorinspectie in de woning met de opzichter. De opzichter legt uit hoe u de huurwoning aan ons moet opleveren. Uiteraard kunt u uw vragen stellen. Tip: schrijf al uw vragen vooraf op (direct na het insturen van uw huuropzegging). Zo heeft u een lijstje bij de hand en vergeet u geen vragen.

Bij de bevestiging van de opzegging ontvangt u de Checklist ‘verhuizen’. We verwachten van u dat de huurwoning leeg, heel en schoon is.

Veel gevraagd over Woning opleveren

Ik heb mijn huur opgezegd. Moeten alle aanpassingen in de woning worden verwijderd?

Algemeen

Gaat u verhuizen? Heeft u in uw woning geklust of is er verbouwd met toestemming van Woonforte?

In de toestemmingsbrief die u van ons heeft gekregen, staat of u deze mag achterlaten in de woning, moet verwijderen of dat u deze kunt laten overnemen door de nieuwe huurder van de woning. Als de nieuwe huurder de door u aangebrachte aanpassing niet wil overnemen, moet u deze alsnog zelf verwijderen. U moet de woning dan terug brengen in originele staat.

Vloerbedekking mag nooit achtergelaten worden in de woning, ook niet op de trap. Tenzij de nieuwe huurder dit ter overname wil.

Mag ik mijn Wmo- voorziening achterlaten als ik ga verhuizen?

Algemeen

Over de aanpassingen die u in bruikleen heeft gekregen moet u contact opnemen met Participe. Aanpassingen in eigendom moet u zelf verwijderen. De opzichter vertelt u tijdens de voorinspectie in de woning welke aanpassingen er in eigendom of in bruikleen zijn gegeven via het WMO.

Ik ga verhuizen. Hoe moet ik de woning opleveren?

Algemeen

We verwachten van u dat de woning leeg, heel en schoon is. Hierover maakt u samen met de opzichter afspraken tijdens de voorinspectie in de woning. Alle onderdelen die Woonforte moet maken of moet schoonmaken, voeren wij op uw kosten uit.

In de Checklist "Verhuizen" vindt u de onderdelen waarop de opzichter de woning  controleert. 

Als tijdens de eindinspectie blijkt dat ik de woning niet goed heb opgeleverd, wat dan?

Algemeen

De opzichter bespreekt met u of u de kans krijgt om de woning alsnog juist op te leveren. Wanneer u niet bij de eindinspectie aanwezig bent, belt de opzichter u hierover. 

Ik heb afspraken voor de voor- en eindinspectie. Kan ik deze nog verzetten?

Algemeen

Deze afspraken kunt u helaas niet verzetten. Als u niet aanwezig kunt zijn bij de voor- en/of eindinspectie zijn er twee oplossingen.

U kunt iemand anders machtigen 
U stelt een machtiging op. Vergeet u niet in de machtiging uw naam, de naam van de gemachtigde, de datum en de handtekeningen van u beiden te zetten?

De gemachtigde neemt het volgende mee naar de voor- en/of eindinspectie:

  • de machtiging 
  • een kopie van uw identiteitsbewijs en het eigen, originele identiteitsbewijs

U levert de sleutels in
U levert voor 8:30 uur op de dag van de eindinspectie de sleutels (in een envelop) in op het kantoor Baronie 30, Alphen aan den Rijn.